Wednesday, 24 August 2011

toasted bread with chicken floss


minggu pertama berpuasa. lalu depan bakery terpandangkan roti ni..nk amik pic.. camera x bwk...duk sebelah cermin bakery..penuh focus tgk mcmmana ghupenya..x terfikir nak beli kerana masa tu puasa..tapi klu beli pun x salah kan ..simpan utk berbuka...,,,tiba2 hr ni bole terasa nk mkn roti ni...

hasil ni hanya dr pandangan mata saya..sy tgk ghupenya dn imaginekan ape intinya camne cara masaknya......so ptg tadi dgn penuh confident ler memyediakannya..
but.......utk sy comparekan rasa ..sy x tau ler kan psl x beli tapi klu compare rupa adelah sikit ghupenya dn gayanya:))

kira klu salah pun ..sy buat cara saya ler..kut nnt klu ade rezeki...gi bakery sy bole beli & comparekan yea...hehehe


1- roti yg sudah ditoast -
toast roti cara french toast
panaskan kuali & letakan sedikit mentega
2 telur & 1/4 cwn susu, perasakan dgn lada sulah & garam jg sedikit daun sop- pukul ringan & celuplan roti & toastkan pd kuali tadi...toast hingga sedikit garing

2-sapu dgn mayonis & sedikit (sikit jer tau) chicken floss sbg inti....

3-lipat 2 & sapukan keliling roti dgn mayonis

4-lekatkan chicken floss di keliling roti




*** mayonis di sapu nipis yea..jgn ikut contoh saya kerana tebal sangat & terasa muak lak sy memakannya...tp anak2 suka..jilat2 lagi..:))
next time,klu buat mybe sy akan cuba gunakan mentega sahaja


permukaan roti yg X berapa garing...tapi rasanya .... klu garing sikit tentu  lagi sedap .... :))

makan masa hangat ...(sy microwavekan sebelum makan)..mmg sedap!!!






yg ni sy cuba lak dgn serunding...haaaa br kena dgn rasa sy psl ianya pedasss!!! :)))

4 comments:

  1. arghh jeles tgk...memang tau sah2sah sedap...

    ReplyDelete
  2. chicken floss tu buat sendiri gak ke?

    ReplyDelete
  3. CD,..ekekekeke mmg sedap dap dap ler....ihikss

    ReplyDelete
  4. MAWAR MERAH ..kak chic floss beli kak yg dh siap...serundinggg pun beli jgk....alahaiiii biasaler kak..specis rajinn ni kak:)))

    ReplyDelete