ASSALAMUALAIKUM semua
salah satu dish yang di demo cook oleh CHEF WAN. but saya totally lupa apa namanya...chef wan gunakan penne ....psst bak kata chef wan ''kupu2 malam'' sukakan pasta ni..ada storynya boleh terhasil recipe ni...but u have to listened the story from chef wan's himself....x kering gusi dibuatnya.....mohon CHEF WAN utk
masukan recipenya di blog saya..terimakasih bnyk2 chef wan:)
Masakan ni simple sahaja tapi mempunyai rasa yg memang sedap...mmg sedap rasa cherry tomato, masa demo tu, teringat lak masa dah abis goreng pasta tu chefy sendiri turun stage hulur semangkuk pada saya..malunya sayaaaaa tapi hati melonjakkkkk suka ..mcm nk terbang pasal dah terasa kembangg..terimakasih bnyk2 chef!!..macam mimpi lak!!...speechless saya..cuma sempat kata terimakasih chef..tu jer mampu sy kata...memang ternyata chef wan orang yang baik..macam mana kita tgk chef wan kat tv , mcm tu jgk ler for real...mmg genuine pny ikhlas ler insan yg bernama chef wan ni....tabik kagum saya pada chef wan....
anak saya yang eldest sambil dia melihat2 photo2 kami bersama chef wan , terus kata..hmm sedapnya mummy pasta ni...hehe..itu hints ler kan..x kan x faham2
so our labour's day meal,
me managed to served fried pasta and potatoes salad with pesto
FRIED PASTA WITH CHERRY TOMATOES
sumber :CHEF WAN
Bahan2
1paket cherry tomato - dibersihkan dan dibelah 2
1 tin tuna - (in water - ditoskan) jika suka boleh lebihkan
500 gm pasta - (ape jenis pasta yg disukai, di rebus dan di bilas , toskan & ketepikan)
2 sd makan buah zaitun hitam
1 biji zukini hijau - tp sy gunakan yg kuning kerana x jumpa yg hijau
lada benggala (merah &hijau) - optional (ni sy sendiri add)
sedikit anchovy
2 sdB caper
parsley segar
minyak zaitun
garam gula secukup rasa
se ulas bwg putih - dititik
Cara2
Panaskan minyak zaiton
Tumis bwg putih, masukkan cherry tomato - masak hingga tomato pecah
Perasakan dgn garam & gula
Masukkan sayuran yg dah dibersihkan dan dipotong ikut suka
Masukkan anchovy & caper
Masukkan pasta yg dah ditos tadi
Masukkan tuna - goreng serata, bila dah berpuashati dgn rasanya masukkan parsley yg dihiris halus, kemudian bolehlah dihidang.
HAPPY COOKING!!!
No comments:
Post a Comment