ASSALAMUALAIKUM
lagi satu resipi lauk saya nak share pada semua readers:)
simple jer..tapi sedappp weiii..seriusly x tifuu!!
sesapa yg suka tahu telur ni..memang ler boleh cuba..selalunya buat soup jer kan:)
ala2 gaya makanan sihat ler kunun..miahahahaha..sihat tang mana tu..???x tau ler nak kata..
tapi apa2 pun kalau nak makan apa2 jua bersederhana jerlah..:))
TAHU TELUR BERSALUT NESTUM
resipi - Sasharahmat
Bahan2
4 btg (betul ke penjodoh bilangan ni..:) tahu telur - di potong 1 inci tebal
1 biji telur - dipukul ringan dgn sedikit garam & lada putih
bahan A - disatukan dlm satu mangkuk
1 cwn nestum - perasa original
1/2 cwn tepung jagung
sedikit lada putih
sedikit garam
minyak yg banyak utk menggoreng - kaedah deep fry
Cara2
panaskan minyak
celupkan tahu dgn telur yg dipukul ringan
salutkan tahu dgn bahan A.
goreng hingga kuning , angkat dan tos atas tisu dapur
hidangkan dgn sos cili cuka.
sos cili cuka
bahan2
lada merah (basah) secukupnya
gula,garam & cuka secukup rasa
bwg putih 2 ulas
cara2
kisar semua hingga halus.- bolehlah dihidang
jika mahu sos tahan lama bolehlah dimasak sekejap sosnya.
HAPPY COOKING!!
lagi satu resipi lauk saya nak share pada semua readers:)
simple jer..tapi sedappp weiii..seriusly x tifuu!!
sesapa yg suka tahu telur ni..memang ler boleh cuba..selalunya buat soup jer kan:)
ala2 gaya makanan sihat ler kunun..miahahahaha..sihat tang mana tu..???x tau ler nak kata..
tapi apa2 pun kalau nak makan apa2 jua bersederhana jerlah..:))
TAHU TELUR BERSALUT NESTUM
resipi - Sasharahmat
Bahan2
4 btg (betul ke penjodoh bilangan ni..:) tahu telur - di potong 1 inci tebal
1 biji telur - dipukul ringan dgn sedikit garam & lada putih
bahan A - disatukan dlm satu mangkuk
1 cwn nestum - perasa original
1/2 cwn tepung jagung
sedikit lada putih
sedikit garam
minyak yg banyak utk menggoreng - kaedah deep fry
Cara2
panaskan minyak
celupkan tahu dgn telur yg dipukul ringan
salutkan tahu dgn bahan A.
goreng hingga kuning , angkat dan tos atas tisu dapur
hidangkan dgn sos cili cuka.
sos cili cuka
bahan2
lada merah (basah) secukupnya
gula,garam & cuka secukup rasa
bwg putih 2 ulas
cara2
kisar semua hingga halus.- bolehlah dihidang
jika mahu sos tahan lama bolehlah dimasak sekejap sosnya.
HAPPY COOKING!!
nmpk sedapppp...
ReplyDeleteQH..mmg yummy eh...rangup di luar lembut di dalam:)
DeleteKak Cha ...
ReplyDeletesedapppp nyer tengok!! bak mai 3 ketul nak cecah ngan kuah cili tuuu~~~
hehee
nina..x rugi cuba..mmg sedap!!:)
Deletenak jugakkkkk! kecog ayag liog tgk...
ReplyDeleteihiksss:)
Delete