Monday, 27 June 2011

kuih sagu

utk minum ptg.. si ADIK mmg suka sngt2 kuih ni
ape2 saje kuih yg ade ''telur katak'' (term si adik), mmg fav. dia
so skodeng pny skodeng jmp ni kat pg KK KAM. & jgk kt blog KK CT.
TQ kk CT & kk KAM

izin cha C&P recipe kat sini yea


Bhn2
1 cwn sagu
1 cwn gula pasir
1 cwn air
sedikit pewarna merah & sedikit perisa ros
kelapa parut putih sahaja+sedikit garam -(dikukus sebentar)

Cara2
Cuci sagu & tos
Masukkan semua bahan dlm periuk, kacau sebati & masak
Bila dh pekat transfer ke loyang atau bekas2 kecil
Kukus smpi msk..lebih kurang 20 mins to 30 mins
Sejukkan kuih sebelum dipotong
Selepas di potong bole gaul dgn kelapa,




SWEET & JOY!!!

2 comments:

  1. As'salam Cha

    Berselera betul kak ct tengok kuih sagu ni, tambah pulak selaput kelapa perggg..mengoda betul. kak ct memang suka pulak tu kuih2 macam ni. ada lagi tak ni Chaaaaa..nak sikitttt

    ReplyDelete
  2. hehehe kk ct..adoiiyaii ..abis suda
    cha also suka kak kuih2 gini..senang & ringkas
    TQ kak:))

    ReplyDelete