category n3 yg dh basi ler.....tapi kerana saya lum share pic & recipe so...sy postkan ler jgk. basi pun basi ler labiiiii.......bole jgk eh buat reference utk next raya...insyaALLAH klu umur panjang.....:))
resipi adaptasi dari resipi biskut bunga cina, cuma adalah yg diolah here & there.....
bahan2
125 gm mentega - suhu bilik
100 gm gula kastor
sedikit strawberry emulco - (ikut suka pilihan rasa)
1 telur
2 cwn tepung jagung
1 cwn tepung ubi
2 sdB tepung kastard
cherry hijau sbg hiasan
cara2
1) satukan semua tepung - ketepikan
pukul mentega & gula hingga kembang 2) masukkan telur - pukul lagi
3) masukkan emulco strawberry
4) masukkan tepung sedikit demi sedikit hingga menjadi doh yg lembut
terapkan ikut pilihan acuan - (yg mudah gunakan acuan dahlia)
5) susun di atas loyang pembakar yg telah dilapik dgn baking paper
bakar pd suhu 170'c selama 15 mins (bergantung pd oven masing2)
6) sejukkan sebelum di simpan di bekas kedap udara
resipi adaptasi dari resipi biskut bunga cina, cuma adalah yg diolah here & there.....
bahan2
125 gm mentega - suhu bilik
100 gm gula kastor
sedikit strawberry emulco - (ikut suka pilihan rasa)
1 telur
2 cwn tepung jagung
1 cwn tepung ubi
2 sdB tepung kastard
cherry hijau sbg hiasan
cara2
1) satukan semua tepung - ketepikan
pukul mentega & gula hingga kembang 2) masukkan telur - pukul lagi
3) masukkan emulco strawberry
4) masukkan tepung sedikit demi sedikit hingga menjadi doh yg lembut
terapkan ikut pilihan acuan - (yg mudah gunakan acuan dahlia)
5) susun di atas loyang pembakar yg telah dilapik dgn baking paper
bakar pd suhu 170'c selama 15 mins (bergantung pd oven masing2)
6) sejukkan sebelum di simpan di bekas kedap udara
No comments:
Post a Comment