assalam semua...wahhhhhhhhhhhh lama sungguh rasanya x update post yea...busy dgn raya deepavali u..hehehe...ok hari ni nak share dgn u all semua, my kids fav. meals....klu saya......x pelawa pun x marah derr...mmg no hal punya ler...:))
nway utk 2 minggu ni (or more...hopefully x lebih dr 2 weeks), i'll be missing my mrcanon....walau dh ade ganti tp mmg x bole lawan mrcanonku...:(((
ok lets talk about recipe eh...recipe ni mmg cukup2 sempoi..tapi almaklumkan kerana kita ni kat m'sia ..amat ler mustahil nk dpt fresh basil dgn qty yg bnyk..klu ade pun very d sikit kan...so sy gunakan basil kering utk menggantikan fresh basil
bahan2
kcg pine / kcg gajus / walnut - secukupnya
2 bungkus basil spice yg kering - yg fresh basil lagi bagusss!!
1/4 cwn parmesan cheese
garam secukup rasa
1 ke 2 ulas bwg putih
cara2
kcg pine/gajus/walnut - dipanggang
bwg putih dipanggang
blend semua bahan dgn secukupnya minyak zaiton- minyak zaiton ni yg buat rasa pesto ni lagi sedap!!
cara menghidang
rebus pasta - ikut direction dr packet
bila dh masak tos sebentar & masukkan lebih kurang 50gm mentega..kacau rata..(mentega akan mencair krn pasta masih panas)
masukkan 2 sudu makan atau lebih ke pasta dn kaca rata..hidang dgn taburan parmesan cheese
homemade pesto paste
pasta yg saya gunakan kali ini...ape jua jenis pasta bole digunakan sebenarnya
nway utk 2 minggu ni (or more...hopefully x lebih dr 2 weeks), i'll be missing my mrcanon....walau dh ade ganti tp mmg x bole lawan mrcanonku...:(((
ok lets talk about recipe eh...recipe ni mmg cukup2 sempoi..tapi almaklumkan kerana kita ni kat m'sia ..amat ler mustahil nk dpt fresh basil dgn qty yg bnyk..klu ade pun very d sikit kan...so sy gunakan basil kering utk menggantikan fresh basil
bahan2
kcg pine / kcg gajus / walnut - secukupnya
2 bungkus basil spice yg kering - yg fresh basil lagi bagusss!!
1/4 cwn parmesan cheese
garam secukup rasa
1 ke 2 ulas bwg putih
cara2
kcg pine/gajus/walnut - dipanggang
bwg putih dipanggang
blend semua bahan dgn secukupnya minyak zaiton- minyak zaiton ni yg buat rasa pesto ni lagi sedap!!
cara menghidang
rebus pasta - ikut direction dr packet
bila dh masak tos sebentar & masukkan lebih kurang 50gm mentega..kacau rata..(mentega akan mencair krn pasta masih panas)
masukkan 2 sudu makan atau lebih ke pasta dn kaca rata..hidang dgn taburan parmesan cheese
homemade pesto paste
pasta yg saya gunakan kali ini...ape jua jenis pasta bole digunakan sebenarnya
boleh tak desribe rasa pesto pasta ni mcmana. teringin nk cuba buat.. :)
ReplyDelete