ASSALAMUALAIKUM semua..hope semuanya sihat2 selalu disampingfamily tersayang.
bahan2
8 ke 10 ketul ayam - dibersihkan dn tos
utk bhn sos
2sdB tomato sos
2sdB CILI sos
1 ke 2 sdB gula merah
sedikit lada hitam
garam secukup rasa
1 sdK ITALIAN herbs
2 ulas bwg putih - tumbuk hancur
4 ulas bwg merah - tumbuk hancur
cara2
satukan semua bahan sos, perapkan dgn ayam selama 3 jam..lg lama perap lagi sedap:)
bakar di oven pd suhu 180ç selama 1/2 jam atau hingga ayam masak.
off late ni sy x tahu ler ape kena dgn saya...xde mood manjang...asik melayankan 'kelesa'jer...5 dec lepas my lovely sisters came for a visit...seronoknyaaaa!!..we all spend masa dgn makan2 , jalan2, njoy bawa anak2 ke waterpark...tgk wayang, ...yg besh tu bukan takat njoy bersama , sakit also bersama...hehe..masing2 ''menyertai'' marathon toilet..hehehe...then bila friday tu dorang balik, sy terus xde mood..tiba2 sunyi lak rasa rumah...mula ler sy membahagiakan lemak2 saya...asik tido dn nk turun ke dapur pun mcm 1 seksaan ko!!...
hr ni ade ler sikit rasa nk ke dapur...br hr ni sy buat laundry...mmg berbakul baju kotor...x tau kenapa...yg pasti mmg malas berganda...:))
ishh pnjg lak muqadimah eh..ok ok..sy ade masak , snap pic but xde update blog ler..so malam ni sy will update sedaya yg mungkin yea...tq kerana terus berkunjung ke blog yg x seberapa ni...
so sy sharekan dulu hari ni pny menu...as ussual pasta ler jadi pilihan....
bahan2
500 gm riccioli di rebus (ikut arahan pd packet) - ditoskan dn bilas dgn air lalu - ketepikan
utk saladnya ape2 sayuran pun bole guna., bole jg masukkan kentang rebus di potong kecil, telur rebus jg udang / sotong yg di celur dahulu...terserah pada selera masing2
salad hijau - dibersihkan
tomato
bwg hiris
lada bell - di potong memanjang - jika suka bole dicelur sebentar
bahan utk dressingnya
cuka / perahan lemon
gula.
lada hitam
garam
cara2
satukan semua ikut secukup rasa....
satukan pasta , salad & dressing bila nk hidang.
bahan2
8 ke 10 ketul ayam - dibersihkan dn tos
utk bhn sos
2sdB tomato sos
2sdB CILI sos
1 ke 2 sdB gula merah
sedikit lada hitam
garam secukup rasa
1 sdK ITALIAN herbs
2 ulas bwg putih - tumbuk hancur
4 ulas bwg merah - tumbuk hancur
cara2
satukan semua bahan sos, perapkan dgn ayam selama 3 jam..lg lama perap lagi sedap:)
bakar di oven pd suhu 180ç selama 1/2 jam atau hingga ayam masak.
MACAM biasa ler kan disbbkan anak ramai so selera pun ramai ler jgk...so sy sediakan juga AYAM GORENG utk pilihan anak2.
happy cooking!!!
happy cooking!!!
hye ada jual vitamin disini..
ReplyDeleteLooks yummy sasha. Keep on blogging ya..i've always enjoyed viewing your blog
ReplyDelete