Saturday, 18 June 2011

mee hoon goreng tomyam

klu ke kopitiam bangi ..sy selalu order meal ni
pd yg suka pedas...suited ler dish camni


mee hoon goreng tomyam

bahan2
bwg merah, putih, lengkuas sikit, serai 2 btg - DIBLEND
udang secukupnya dibersihkan - kulit udang direbus ambil air rebusan (optional)

sedikit lada kering kisar
sedikit paste tomyam
kuib ikan bilis sbg perasa
garam gula secukup rasa

sawi - dibersihkan
carrot - dibersihkan & potong ikut suka
tauge - dibersihkan

sebungkus bee hoon di rendam

cara2
tumis bhn blend, addkan lada kisar, tomyam paste & air rebusan udang
tumis hingga sedikit kering, addkan kuib ikan bilis, garam & gula secukup rasa
masukkan udang
masukkan bee hoon - goreng hingga lembut dn sedikit kering
masukkan sawi, carrot & tauge

bole dihidang dgn sedikit daun bwg, hirisan telur dadar, hirisan serai & hirisan bunga kantan.


HAPPY COOKING!!!

4 comments:

  1. saya dah cuba kkcha..ternyata sedap..tq my sifu :>testing2!!!

    ReplyDelete
  2. testing2 tq imah...hehe ..suka nama suci murni tu!!!

    ReplyDelete
  3. kah3..yg nie betol2 tuan empunya nama.. :)

    ReplyDelete
  4. lolss...ekekekekeeke..tp nma suci murni tu mmg nama betul eh imah:))

    ReplyDelete