Monday 22 August 2011

biskut permata salju


 bhn2
150gm minyak sapi
1/4 cwn gula castor
2sdB susu tepung
ceri yg dipotong kecil

bhn2 diayak
2 1/4 cwn tepung gandum
sedikit garam
1/2 sdK bicabornate soda
1/4 cwn gula icing

cara2
kacau sebati minyak sapi, gula castor & susu tepung
masukkan bhn ayak..uli hingga menjadi doh ..jika doh terlalu lembut tmbhkan sedikit tepung
uli menjadi bebola kecil, hias dgn ceri & bakar 160'c selama 15 ke 20 mins
keluarkan dr oven, biarkan sejuk ..sebelum disimpan,salutkan biskut dgn icing sugar & sedikit susu tepung.


salam aidilfitri :))

2 comments:

  1. uwaaa Cha, comelnya biskut permata salju ni..sekali ngapp jek...nmpk mmng sedap...

    ReplyDelete
  2. yatie..:)) tq tie....bole ler buat tuk raya:)

    ReplyDelete